Samoobračalna točila

Naši čebelji pridelki so popolnoma naravni, ki njim ničesar ne odvzamemo niti ne dodamo.

Prvi zapisi o medu so nastali že 3000 let pred našim štetjem. Naše babice in dedki so zmeraj govorili, da je med odlično sladilo in ga povezovali z nečim prijetnim, lepim, naravnim. Čebele in med niso le žival in živilo, so del slovenske identitete, del naše preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Le kdo se ne spominja v ustih okusa sladkega medu, ki smo ga žvečili skupaj z deviškim voskom, kakor so nas naučili naše babice in dedki. Čebele med pridelajo iz nektarja ali mane. Iz nektarja pridelajo cvetlične medove, iz mane oz. medičine pa gozdne medove. Glavne sestavine medu so sladkorji fruktoza, glukoza in saharoza. Druge sestavine, ki jih še najdemo v medu, so beljakovine, minerali, vitamini encimi in esencialne maščobe.

V čebelarstvu Kapun se trudimo, da vam poleg sodobne strani stresnega življenja in nezdrave prehrane ponudimo del tistega, kar izvira iz narave in kar smo imeli nekoč.

Ste vedeli, da mora čebela za 1 kg medu obleteti več milijonov cvetov in 7 krat obleteti svet?

Naš prekmurski med v čebelarstvu Kapun je kontrolirane pridelave, opremljen s posebno oštevilčeno prelepko, ki našim kupcem zagotavlja, da je to zares slovenski proizvod najboljše kakovosti. Veseli nas, da cvetoče rastline v Prekmurju oprašujejo čebele pomurskih čebelarjev, da ne uvažamo opraševalcev, saj se s tem vzdržuje celotni prekmurski ekosistem.

No posts were found for provided query parameters.